DREUG Schimmelworst Knoflook

Vorige Artikel 4 van 8 Volgende
€ 6,75 (inclusief btw)
Voorraad 2 stuks

Heerlijke luxe worst van DREUG. Knoflook heldert onze geest op en verdringt darmparasieten. Buiten het feit dat deze worst gewoon geweldig goed smaakt zijn dit al redenen genoeg om ‘m gewoon eens te proberen.

100% varkensvlees, 150gram (vrij van Allergenen)

Waar de passie voor de varkenshouderij samengaat met puur en eerlijk voedsel.

De oorsprong van Dreug ligt in de varkenshouderij sector. Ivo van Dijk heeft vele uren met passie mogen samenwerken met vele varkensboeren en heeft daardoor een nauwe verbinding met de varkenshouderij. De Nederlandse varkenshouderij ligt voorop ten opzichte van de rest van de wereld. Boeren in Nederland zijn vooruitstrevend. Dit wordt ook van hen verwacht willen zij blijven voldoen aan de steeds strenger wordende wet- en regelgeving van de overheid. Veel boeren hebben hier zich regelmatig aan gestoord. Zij moeten veel investeren in het klimaat, bijvoorbeeld Co2 reductie. Dit soort investeringen zijn moeilijk terug te verdienen door een lage prijs uit de markt. Deze factoren resulteren in een enorme druk op de boeren. Boeren moeten het anders gaan doen vindt Dreug. Maar hoe?

Dreug zag in de varkenshouderij dat de zeugen, varkens die biggen krijgen, na een aantal jaar niet meer rendabel zijn voor de boer. Hierdoor worden de zeugen vaak als restproduct gezien. Gevolg hiervan is dat handelaren een lage prijs betalen voor de zeugen. Dreug snapt dit niet. Het vlees van de zeug is wat ouder dan gangbaar waardoor dit vlees juist smaakvol en uitstekend geschikt is als ingrediënt voor droge worst. Dit proef je terug.

Hierop inspelend koopt Dreug de zeugen direct van de lokale boer. De boer krijgt hier het dubbele van de marktprijs voor. Daar zit wel een voorwaarde aan. Door nauw samen te werken met de boer zorgt Dreug ervoor dat zij de meeropbrengsten investeren in het verduurzamen van de Nederlandse varkenshouderij. 

Dreug maakt van het vlees van de zeugen een heerlijke droge worst in verschillende smaken. Dit wordt op ambachtelijke wijze gedaan met hulp van kleinschalige en lokale slagers. 

© 2020 - 2024 Kaaslust Veenhuizen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel