Kaas Pekelen

Beste bezoeker, door de corona-crisis zijn wij hard getroffen in de afzet. U kunt ons helpen om door de moeilijke periode te komen door online te bestellen.

Bekijk ons assortiment

Workshop verse kaas maken

14 Februari hebben we weer een groep zelf kaas laten maken. Er werd van verse melk een verse kruidenkaas gemaakt. De handen werden uit de mouwen gestoken en de kaas werd tevoorschijn getoverd. Het eind resultaat, een geslaagde middag en verrukkelijke verschillende smaken kaasjes.

Nieuwsgierig geworden? Of ook eens een workshop bij ons doen? Kijk onder het kopje “activiteiten” voor meer informatie.

Kaaslust op de plank in Brussel

Catering bedrijf ‘onder de luifel’ is naar Brussel geweest om deel te nemen aan EURegionsWeek brussel.

Een 4daags evenement waarbij alle regio’s in Europa vertegenwoordigd worden ter promotie van de eigen regio.

Ter bevordering van groei en werkgelegenheid en extra onder de aandacht brengend duurzaamheid en biodiversiteit.

‘Onder de luifel’ is een catering bedrijf uit Leeuwarden die onze Bierkaas heeft meegenomen naar Brussel om samen met 2 andere kazen uit Noord Nederland zijn tafel te bekleden.

 

https://www.onderdeluifel.nl/

 

Nieuwe kaasmakerij

Na een periode van bouwen en verhuizen is rond april jongstleden de nieuwe productieruimte van onze kaasmakerij in Oosterwolde in gebruik genomen. Dit heeft veel veranderingen teweeg gebracht in onze bedrijfsstructuur. In Veenhuizen blijft er een kleine productie plaatsvinden voor kleinere partijen kaas en is er ruimte voor experimenten met verschillende smaken. Daarnaast blijven de particuliere verkoop alsmede de workshops en proeverijen in de karakteristieke oude zuivelfabriek bestaan.

De nieuwe kaasmakerij in Oosterwolde is ingericht voor grotere partijen kaas om zo geen beperking te hebben naar grote vragen van klanten. Bent u benieuwd naar onze nieuwe kaasmakerij en wilt u meer weten over onze mogelijkheden om kaas te maken voor u? Neem dan gerust contact met ons op.

Dutch Agri Food Week

Nog maar net bijgekomen van Maallust Bockfest en we zitten alweer midden in de Dutch Agri Food Week. Volg komend weekend een rondleiding en krijg een uniek “kijkje in de keuken” bij ambachtelijke kaasmakerij Kaaslust.

“Tijdens Dutch Agri Food Week staan voedsel, voedselinnovatie en voedselproductie centraal. Boeren, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers laten zien hoe zij werken aan veilig en gezond voedsel voor onszelf en voor straks 9 miljard mensen wereldwijd. Het doel van de week is innovatie te versterken, kennis te delen en vooral ook om te genieten van gezonde voeding. 

Informatie over onze activiteiten vindt u hier.