Kaas Pekelen

Dutch Agri Food Week

Nog maar net bijgekomen van Maallust Bockfest en we zitten alweer midden in de Dutch Agri Food Week. Volg komend weekend een rondleiding en krijg een uniek “kijkje in de keuken” bij ambachtelijke kaasmakerij Kaaslust.

“Tijdens Dutch Agri Food Week staan voedsel, voedselinnovatie en voedselproductie centraal. Boeren, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers laten zien hoe zij werken aan veilig en gezond voedsel voor onszelf en voor straks 9 miljard mensen wereldwijd. Het doel van de week is innovatie te versterken, kennis te delen en vooral ook om te genieten van gezonde voeding. 

Informatie over onze activiteiten vindt u hier.

Bockfest 2018

Kom op zaterdag 6 oktober genieten op het Bockfest & freunde, bij ons op het Maallustcomplex. Kaaslust serveert speciaal voor deze gelegenheid Italiaanse bollen tot de rand toe gevuld met warme kaasfondue.

“Als de nazomer zijn intrede doet en de bomen langzaam kleuren, is het feest in de Maatschappij van Weldadigheid. Zelfs voor het uitschot staat dan een vers getapt roodbruin Bockbier klaar. Dan vertelt De Landloper over zijn omzwervingen en de smaak van het vreemde. Ieder uur worden de verhalen sterker en klinken de glazen harder. Zo proosten we op het graan, de hop en de heerlijkheid van de oogst.”

Meer informatie en kaarten: www.maallust.nl

Open Monumentendag op 8 en 9 september

De oude zuivelfabriek van Kaaslust is gebouwd in 1903 naar ontwerp van architect Willem Cornelis Metzelaar, in de karakteristieke bouwstijl die zo kenmerkend is voor Veenhuizen. Een bijzondere zuivelhistorie waar Kaaslust graag haar eigen verhaal in voortzet.

Bezoek ons tijdens de Open Monumentendagen op 8 en 9 september.

Wij zijn geopend van 13.00 tot 17.00 uur, u kunt zich online aanmelden voor een rondleiding via deze link.

Klik hier voor meer monumenten in de omgeving die meedoen aan Open Monumentendag.

Elk weekend luxe kaasproeverijen

Elke zaterdag en zondag bent u van harte welkom om u aan te sluiten bij een luxe proeverij met rondleiding, om 12.00 uur of om 14.00 uur.

Tijdens deze rondleiding wordt u meegenomen in de geschiedenis van Veenhuizen en beleeft u het kaasmaakproces van dichtbij. Tot slot proeft u, onder het genot van een bijpassende thee, zes van onze heerlijke kazen terwijl er uitleg gegeven wordt over bijvoorbeeld het rijpingsproces. Beleef een unieke smaakervaring op deze historische locatie.

Aanmelden kunt u via deze link.