In verband met de huidige corona maatregelen hebben wij helaas moeten besluiten om de workshops, rondleidingen en proeverijen tot nader bericht te annuleren.

Het Maallustcomplex in Veenhuizen biedt de volgende activiteiten en arrangementen aan:

  • Proeverijen met rondleiding op zaterdag of zondag om 12.00 uur

Duur: 45 minuten

Een luxe proeverij met rondleiding, waar iedereen zich bij kan aansluiten.

Tijdens deze rondleiding wordt u meegenomen in de geschiedenis van Veenhuizen. U beleeft het kaasmaakproces van dichtbij. Van melk tot kaas en de verzorging van kazen in een pakhuis. Tot slot proeft u, onder het genot van een kopje thee, zeven van onze heerlijke kazen terwijl er uitgebreid uitleg gegeven wordt over bijvoorbeeld het rijpingsproces.

Actuele data en zelf gemakkelijk aanmelden kan via deze link.

€12,50 per persoon

Groepsarrangementen:

  • Proeverij met rondleiding Kaaslust voor groepen

Duur: 45 min

Bedrijfsuitje, familiedag, er op uit met een vereniging of zomaar een samengestelde groep? Voor groepen vanaf 10 personen tot wel 240 personen kunnen wij een leuk uitje in onze kaasmakerij met winkel bieden. Tijdens deze rondleiding wordt u meegenomen in de geschiedenis van Veenhuizen. U beleeft het kaasmaakproces van dichtbij. Van melk tot kaas en de verzorging van kazen in een pakhuis. Tot slot proeft u, onder het genot van een kopje thee, zeven van onze heerlijke kazen terwijl er uitgebreid uitleg gegeven wordt over bijvoorbeeld het rijpingsproces.

Arrangementen vanaf 10 personen tot en met max. 30 personen

Bij grote groepen vanaf 30 personen wordt een gecombineerd programma aangeboden met onze buren bierbrouwerij Maallust. De groep wordt dan gesplitst en afwisselend de proeverijen met rondleiding aangeboden.

Wij kunnen ook arrangementen op maat verzorgen voor zeer grote groepen zoals bijv. 240 personen tot wel 1200 personen. (verdeeld over verschillende dagen)

Voor vragen en op maat gemaakte arrangementen kunt u telefonisch op per mail contact opnemen.

€12,50 per persoon

  • Rondleiding Kaaslust in combinatie met bierbrouwerij Maallust

Duur: 2,5 uur

Bij aankomst kunt u ontvangen worden met een kop koffie of thee met een lekker stuk ambachtelijke koek bij bierbrouwerij Maallust (optioneel).  Waarna de rondleiding met kaasproeverij begint bij Kaaslust. Daarna bent u weer welkom bij bierbrouwerij Maallust voor een tweede rondleiding. Hier krijgt u een kijkje in de bierbrouwerij en proeft u vier soorten Maallust bier. Natuurlijk met uitgebreide uitleg en een persoonlijk verhaal.

Bij een combinatie proeverij en rondleiding van Kaaslust en Maallust samen geldt een korting van €1,50 per persoon.

Arrangementen vanaf tien personen tot wel 100 personen.

€28,-  per persoon (incl. ontvangst met koffie/thee en koek)
Splitsing in twee groepen bij 25 of meer personen.

  • Workshop Verse Kaas maken

Duur: 2 uur

U leert onder begeleiding van een kaasmaker van een pak melk verse kaas te maken, wat u thuis in de keuken gewoon kan herhalen. De kaas wordt op smaak gebracht met kruiden en / of vruchten. Een workshop waar u nog lang plezier van kan hebben. Daarnaast wordt u rondgeleid door de kaasmakerij en vertellen wij over de geschiedenis van Veenhuizen. De gemaakte verse kaas zal ter plekke geproefd worden en kan eventueel meegenomen worden naar huis.

Deze workshop is inclusief een volledige proeverij, waarbij u een ruime selectie van onze kaas proeft met een uitgebreide toelichting.

Deze activiteit is geschikt voor groepen van tien tot vijfentwintig personen.
Prijs €25,- per persoon

Regelmatig houden wij open workshopdagen, waarvoor u zich kunt inschrijven via deze link.

Bij alle arrangementen geldt dat zodra u een bevestiging per mail hebt ontvangen, u zeker bent van uw reservering.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op als u een vraag hebt.